sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Vanhan suosikin paluu


Ystäväni, joka ei ole niin kauhean kätevä keittiössä, valmisti joskus opiskeluaikana mulle ylpeänä brittikeittiön klassikkoaamiaisen: beans on toast. Hän paahtoi vitivalkoista leipää, voiteli sen voilla, lusikoi päälle lämpimiä valkoisia papuja tomaattiliemessä, viipaloi pinnalle cheddaria ja sulatti juuston grillivastusten alla.

En alkuun lämmennyt ruokalaijille juurikaan johtuen jostakin lapsuuden kammosta tomaattiliemessä säilöttyihin papuihin. Sittemmin olen rakastunut papuihin. Jossain vaiheessa ymmärsin myös, että jos pavut levittää valkoisen leivän sijaan ruispalalle, saa aivan oivallisen herkun. Ja nyt tämä on yksi suosikki aamiaisiani. Mainio alku sunnuntaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...