lauantai 2. tammikuuta 2010

Hyvä päivä!



Lähdimme mökille jo tiistaina työpäiväni päätteeksi. Keskiviikkoaamuna nautimme jo mökkiklassikoksi muodostunutta Wales rarebitia. Taitaa olla, että en ole koskaan syönyt näitä juustoleipiä muualla kuin mökillä. Mökkitunnelmassa oluttölkin avaaminen heti aamutunteina ei tunnu ollenkaan epäsoveliaalta. Ja tämä on taas niitä reseptejä, joissa ainesten määrät ovat vähän sinne päin, eivätkä pienet muunnelmat haittaa ollenkaan.

Walesilaiset juustoleivät neljälle:

50 g voita
2 sipulia hienonnettuna
200 g cheddaria tai gruyerea raastettuna
1,5 dl olutta
ripaus suolaa
3 tl sinappia
4 kananmunaa kevyesti vatkattuna
8 viipaletta vaalea jyväistä leipää
mustapippuria

Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli. Lisää juusto, olut, sinappi, suola ja pippuri. Hämmennä hiljaisella lämmöllä, kunnes juusto on sulanut. Lisää munat ja jatka hämmentämistä kunnes seos sakenee. Älä kypsennä liikaa, ettei mene kokkeliksi!

Paahda leipäviipaleet ja kauho muna-juustoseosta niiden päälle. Kypsennä grillivastusten alla, kunnes juuston pinta ruskistuu kevyesti.


Aamiaisen jälkeen kannettiin puita ja vettä valmiiksi saunalle. Joni ja Simppa tekivät laiturin pieleen avannon.


Ulkoilun jälkeen päivä jatkui perinteitä ja mökkielämän kiireettömyyttä kunnioittaen. Välipalaksi teimme karjalanpiirakoita ja munavoita. Itse tehdyt karjalanpiirakat ovat aina ihan taivaallisia, mutta niiden tekemiseen ei muka ole koskaan aikaa. Onneksi mökillä on! Piiraita näprätessä yllätyn joka kerta siitä, miten helppoa ja vaivatonta niiden tekeminen onkaan. Näitä pitäisi tehdä useammin!

Saunomisen jälkeen herkuttelimme lohkoperunoilla ja Jonin tekemällä monta tuntia hautuneella hirvi-juurespadalla, jossa oli hirvenlihan ja sipulin lisäksi ainakin porkkanaa, lanttua, naurista ja palsternakkaa. Ja tietenkin punaviiniä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...