sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Intialaista

Sateisen kylmänä lauantai-iltana teki mieli intialaista katkarapucurrya. Resepti on peräisin intialaisen ystäväni äidiltä ja onnistuu aina, kunhan mausteet ovat kohtuu tuoreita ja makujen antaa avautua pannulla kaikessa rauhassa.

Curry

1 kg lammasta/kanaa/katkarapuja
4 suurta sipulia
3/4 tlk tomaatteja
5 valkosipulinkynttä (valkosipulijauhekin käy)
1 rkl jauhettua inkivääriä
1 rkl jauhettua korianteria
1/2 rkl jauhettua kuminaa
1 tls kurkumaa
Chiliä (tuoretta tai kuivattua)
1-2 tlk kookosmaitoa
öljyä
tuoretta korianteria
sokeria
suolaa

Pehmennä hienonnettu sipuli ja valkosipuli (jos käytät tuoretta) öljyssä. Sekoita kuivat mausteet veden kanssa paksuksi tahnaksi ja lisää tahna pataan sipulin sekaan. Anna mausteiden makujen avautua ja lisää paloiteltu lammas tai kana (jos käytät katkarapuja lisää ne vasta lopuksi).
Lihan kypsyttyä lisää tomaatit ja kookosmaito ja anna hautua ainakin puolisen tuntia. Lisää hienonnettu korianteri (ja katkaravut) ja tarkista maku (lisää sokeria ja suolaa tarpeen mukaan). Tarjoile basmatiriisin kanssa.

Raita

2.5 dl maustamatonta jogurttia (valuta tarvittaessa)
1/2 kurkku
hyppysellinen jauhettua kuminaa
tuoretta chiliä
suolaa
sokeria
mustapippuria

Raasta kurkku ja puristele liika neste pois. Sekoita jogurtin joukkoon ja lisää mausteet.

3 kommenttia:

  1. Aivan loistavaa talviruokaa!

    Meillä on täällä ollut tosi kylmä ja luminen viikonloppu. Jos keli jatkuu tällaisena, niin dahlia ja raitaa on ihan pakko saada myös täällä.

    VastaaPoista
  2. Joo, suosittelen luonnollisestikin! Multa unohtui dahlin teko ihan kokonaan, mutta hyvää oli ilmankin. Illallisvieraiden toiveesta tein aika mietoa currya - ensi kerralla chiliä tulee reippaasti enemmän! Pitää tehdä taas pian nyt kun on tuoreet mausteet kaapissa!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...