perjantai 14. tammikuuta 2011

Sieni-purjorisotto




Sieni-purjorisotto on kuulunut ruokasuosikkeihini jo vuosia. Tällä kertaa höystin sitä parilla kourallisella tuoretta pinaattia.

Jälleen kerran lautaset olivat jo tyhjentyneet ennen kuin pääsin kuvaamaan. Eli kuvat suoraan kattilasta.

Ohje neljälle:

1 litra kasvislientä
2,5 desiä valkoviiniä
1 rkl oliiviöljyä
30 g voita
1 iso purjo siivuina
400 g herkkusieniä viipaloituna
100 g tuoretta pinaattia (pakastettukin käy)
5 dl risottoriisiä (arborio)
2 desiä parmesanraastetta

1. Kiehauta kasvisliemi ja lisää siihen valkoviini.
2. Kuumenna öljy ja voi isossa kattilassa. Kuullota purjoa muutama minuutti, kunnes se on hieman kypsynyt. Lisää sienet sekä pinaatti ja kypsennä muutama minuutti. Lisää riisi ja sekoita, kunnes se muuttuu läpikuultavaksi.
3. Lisää lientä kattilaan pari desia kerrallaan. Sekoita usein. Anna nesteen imeytyä riisiin ennen kuin lisäät sitä. Jatka, kunnes kaikki liemi on käytetty ja risotto on kypsää.
4. Sekoita joukkoon noin puolet parmesanista. Jätä loput pinnalle ripoteltavaksi.

4 kommenttia:

  1. Sä olet kyllä ihme kokki! Minä olen varmaan yksi maailman laiskimmista kokeista, tai ainakin tällä hetkellä. Ehkä se tulee ja menee. Joskus tein paljon ruokaa ja erilaisia kokeiluja. Nyt olen laiska ja mielikuvitukseton kokki.

    VastaaPoista
  2. Kirjailijatar - Nyt on ollut vähän parempi kausi keittiön puolella. Sitä edelsi pitkä aika, kun en ollenkaan innostunut ruuanlaitosta.

    Ruuanlaitto on kivointa silloin, kun siihen on aikaa paneutua, edes vähän. On vähän vaikea inspiroitua, kun pitkän työpäivän jälkeen kaupassa kuumeisesti yrittää kelata, että mitä sitä oikein voisi ja huvittaisi syödä.

    VastaaPoista
  3. Olet kyllä aika risottomestari! Minä aina onnistun keittämään risotosta liian puuromaista ja kuivaa, mutta hyvää se on niinkin : )

    VastaaPoista
  4. Liisa - Juu, ajoitus on tässä tärkeä. Ei saa kypsentää liian pitkään. Ja nestettä pitää olla tosiaan riittävästi, ettei tule syödessä hikka!

    Mun risottoni on aika löysää, mutta al dentestä pidän tiukasti kiinni.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...