torstai 17. helmikuuta 2011

Viikonlopun lasagne





Lasagne on kestosuosikki viikonloppuisin. Sitä voi tehdä vähän kerrallaan aina, kun sattuu pyörimään keittiössä.

Tein tomaattikastikkeen lauantaiaamulla aamiaisen ja aamupäivätouhujen ohessa. Pilkoin 3 sipulia ja pari valkosipulinkynttä. Kuullotin oliiviöljyssä ja lisäsin yhden paketin paseerattua tomaattia ja pari tölkkiä tomaattimurskaa. Keittelin soosia hiljaisella lämmöllä pari tuntia. Sekoittelin aina ohimennen ja lisäsin suolaa, mustapippuria ja sokeria maun mukaan. Tykkään, että soosi saa tekeytyä pitkään, että mausta tulee täyteläinen.

Itse lasagnen valmistaminen meni sunnuntain puolelle. Bechamelsoosiin sulatin kattilan pohjalla pari-kolme ruokalusikallista voita ja sekoitin siihen suunnilleen saman verran vehnäjauhoja. Kun jauhot olivat imeytyneet voihin, lisäsin hiljalleen vajaan litran maitoa. Sekoitin, kunnes kastike hieman sakeni. Murensin joukkoon kaksi mozzarellamöykkyä ja maustoin suolalla ja jauhetulla muskottipähkinällä.

Meidän lasagne on enemmän sooseja ja täytettä kuin pastaa. Täytteeksi tuli tällä kertaa tuoretta pinaattia, tomaattia, kesäkurpitsaa ja kidneypapuja. Täytteiden ja kastikkeiden väliin ripaus suolaa ja mustapippuria ja muutama levy täysjyvälasagnelevyjä. Pinnalle murensin mozzarellamöykyn.

Paistoin tunnin verran 175 asteessa ja annoin vetäytyä 10-15 minuuttia ennen kuin kävimme kimppuun.

8 kommenttia:

  1. voi himpula miten hyvältä kuulostaa! Oispa joskus aikaa tuolleen fiilistellen tehdä, ehkäpä joskus taas on :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen fiilistellen tekemistä! Tuo syntyy oikeastaan ihan huomaamatta muita hommia tehdessä, jos vaan sattuu olemaan aikaa hengailla keittiössä.

    VastaaPoista
  3. Nam, viime lasagnesta onkin jo aikaa! Pitääkin laittaa kastike muhimaan vaikka sunnuntaina!

    VastaaPoista
  4. Nam nam. Täällä kateellinen kiinalainen kuolaa, kuulostaa aivan ihanalta. Meillä tuon uunin puute aiheuttaa kovia haasteita ruoanvalmistuksessa...

    Veera

    VastaaPoista
  5. Liisa - Suosittelen! Ja nimenomaan sellaisella pitkään muhineella tomaattisoosilla.

    Veera - Me tehtiin tällaisia Australiassa nuotiolla. Kuvittelisin, että hellallakin onnistuu miedolla lämmöllä. Tarvitaan vaan kannellinen (valurauta)pata ja sinne hautumaan. Onko siellä sellaisia?

    VastaaPoista
  6. Huippua!! Ehkäpä minäkin nyt pääsen kokeilemaan, sillä eiköhän nyt yksi valurautapata täältä löydy. -Veera

    VastaaPoista
  7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Veera - Toivottavasti pata löytyy. Raportoi sitten, että miten onnistui.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...