lauantai 2. huhtikuuta 2011

Munakokkeli ja sen kaverit



Hmm, jostain syystä on mennyt ihan pelkäksi syömiseksi viime aikoina. Ainakin siitä päätellen, mitä olen tänne blogiin saanut aikaiseksi.

Aamiainen on suosikkiateriani. Siihen panostetaan, kun ollaan viikonloppu kaupungissa. Kuten tänään.

Lautasella oli papujen ja paistetun halloumin lisäksi munakokkelia ja salaattia. Laseissa itse tehtyä porkkana-omena-appelsiini-inkivääri-mehua.

Parhaassa munakokkelissa ei kitsastella kerman ja voin kanssa! Se syntyy näin:

Ainekset per nenä:

2 munaa
vajaa desi kermaa
ripaus suolaa
reilu nokare voita

Pannun koosta riippuen kannattaa tehdä enintään 2-3 hengen annos kerrallaan.

Sekoita munat, kerma ja suola kulhossa. Sulata voi pannussa. Kuumenna pannu tosi kuumaksi, mutta varo polttamasta voita. Valurautapannu toimii parhaiten.

Kaada munaseos pannuun. Anna kypsyä hetken, kunnes huomaat, että reunat alkavat vaaleta. Työnnä munaseosta puulastalla varovasti pannun reunoilta keskelle kekoon. Jatka työntämistä ympäri pannua, kunnes munakokkeli on kasaantunut pannun keskelle. Älä kypsennä liikaa, vaan anna jäädä hieman löysäksi.

Tarjoile heti.

4 kommenttia:

  1. Lapsi tässä totesi: "Miten se jaksaa, sillä on puhtia!" Kun siis päivittelin, että vau, uskomaton aamiainen. Mulla on yleensä niin kova nälkä, kun herään, etten ehdi ajatella kahvia ja leipää pidemmälle.

    Nautiskelkaa viikonlopusta!

    VastaaPoista
  2. Juu, me nautiskellaan! En tiedä mistä tätä virtaa tulee, mutta sitä tuntuu piisaavan. Onneksi.

    Mulla taas aamulla kestää hetki ennen kuin ruoka maistuu. Siinä ajassa ehtii tehdä herkkuja.

    VastaaPoista
  3. Viikonloppuisin varsinkin aamiaista on niin mukava oikein suunnitella! Halloumi aamiaisella on mulle uusi tuttavuus mutta sopii varmasti! Onkos nämä niitä Billin munia?

    VastaaPoista
  4. Juu, on ne. Elikkäs http://www.lifestylefood.com.au/recipes/148/scrambled-eggs ja voita ei voi laittaa liikaa ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...