keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kurpitsapasta


Kurpitsan ja salvian yhdistelmä on aivan loistava! Puhumattakaan parmesaanista! Olin tällä kertaa aika varovainen salvian kanssa, mutta ensi kerralla laitan sitä reilusti lisää. Taisin myös paahtaa kurpitsaa vähän liikaa, mutta lopputulos oli silti mainio!

Kurpitsapasta

1 myskikurpitsa
silputtua salviaa
oliiviöljyä
pastaa (minä käytin 250 g tuorepastaa)
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl leivänmuruja
3 valkosipulin kynttä
mustapippuria ja suolaa

Pilko kurpitsa, lorauta sekaan oliiviöljyä ja paahda uunissa puolisen tuntia. Kun kurpitsa on kypsää lisää sekaan silputtu salvia. Kuullota paistinpannulla hienonnettua valkosipulia ja lisää leivänmurut ja paahda kunnes seos on saanut vähän väriä. Keitä pasta ja lisää sekaan paahdettu kurpitsa, leivänmurut, parmesaaniraaste ja mausta. Jos pasta vaikuttaa kuivalta lorauta sekaan vähän oliiviöljyä tai pastan keitinvettä.

3 kommenttia:

  1. Ääh, ihanaa, tota on pakko kokeilla! Mistähän tollasen kurpitsan löytää...

    VastaaPoista
  2. Oi, tämä näyttää herkulliselta! Pidellään peukkuja, että meidän kurpitsamaa tuottaa satoa.

    VastaaPoista
  3. Eiköhän tähän reseptiin käy mikä tahansa kurpitsa! Ajattelin testata reseptiä myös ilman pastaa lisäämällä kurpitsa-salviaseoksen päälle paahdetut leivänmurut ja parmesaaniraasteen ja laittamalla ruuan uuniin hetkeksi ruskistumaan - ei voi olla huonoa!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...