keskiviikko 24. elokuuta 2011

Kurpitsaa intialaisittain



Paahdettua kurpitsaa inkiväärin, kuminan, korianterin, chilin ja kardemumman kanssa. Taivaallista! Seurana sitruunakanaa ja mintturaitaa. Pahoittelen sotkuisia kuvia - oli niin kova nälkä, että kuvien ottaminen oli jäädä kokonaan!

Bengalilainen kurpitsa

2 myskikurpitsaa
2-3 rkl öljyä
1 sipuli ohuina lohkoina
2 valkosipulinkynttä
1 chili
2.5cm pätkä inkivääriä
8 kardemummapalkon siemenet
1tl paprikaa
2tl jauhettua korienteria
1tl jauhettua kuminaa
1/2 tl chilijauhetta

Pehmennä sipulia, hienonnettua valkosipulia, chiliä ja raastettua inkivääriä muutama minuutti isolla paistinpannulla. Lisää mausteet ja hetken kuluttua lohkottu kurpitsa. Sekoita kunnes mausteseos peittää kurpitsalohkot tasaisesti. Kumoa seos uunivuokaan ja paahda 200 asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Olen tähän asti käyttänyt kardemummaa vain leivontaan. Kurpitsan ja kardemumman yhdistelmä oli aivan mahtava. Mihinköhän muuhun kardemummaa voisi oikein käyttääkään?

Alkuperäinen ohje täältä.

1 kommentti:

  1. Oi, kuulostaapas hyvältä! Meidän myskikurpitsaviljemä näyttää siltä, että saatamme jäädä ilman kurpitsoja, mutta pitelen vielä peukkuja.

    Jättikurpitsa sentään on jo tehnyt pari ihan hyvän kokoista hedelmää. Voi olla, että tätä testataan niillä.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...