lauantai 24. syyskuuta 2011

Kesäkurpitsasalaatti



Meillä on sattuneista syistä syöty viime aikoina paljon kesäkurpitsaa. Täytettynä, paistettuna, grillattuna, lasagnessa, salaatissa ja niin edelleen. Kesäkurpitsa on ihan ehdottomasti suosikkivihanneksiani ja raakana vielä paljon parempaa kuin kypsänä.

Tämän kesäkurpitsakauden suosikikseni on noussut "kesäkurpitsaspagetti". Törmäsin ajatukseen Hesarin raakaruokajutussa ja repäisin jutun kyllä irtikin, mutta en ole sitä sittemmin nähnyt. No, ajatus jäi kuitenkin mieleen ja olen sitä soveltanut ahkerasti. Tällä kertaa söimme "spagettia" savukalan kanssa.

Tämä ruoka on huippuhelppo ja kannattaa valmistaa niin, että se syödään heti. Kesäkurpitsan suikaloiminen kannattaa tehdä ihan viimeiseksi, että suikaleet eivät ehdi vetistymään. Toinen vaihtoehto on hikoiluttaa suikaleet suolan kanssa, jos jaksaa olla viitseliäs. Ilman hikoilutusta tämän ruuan valmistaa muutamassa minuutissa. Salaatti kannattaa kasata suoraan lautasille, niin tiskiäkin säästyy!

Tarvitaan

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
3 tomaattia
4 keitettyä kananmunaa
mustapapuja
2 rkl pestoa
savulohta
yrttejä oman maun mukaan (esim. timjami ja basilika)
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Pilko tomaatit ja lohko kananmunat. Irroita nahka savukalasta. Suikaloi kurpitsa kuorimaveitsellä "spagetiksi". Sekoita pesto kesäkurpitsan joukkoon ja kasaa päälle muut ainekset. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä oman maun mukaan. Timjami ja basilika sopivat ainakin oikein hyvin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja lorauksella oliiviöljyä.

5 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuullostaa tosi hyvältä! Kiitos vinkistä. :)

    VastaaPoista
  2. Minna - Kokeile ihmeessä! On ihan superhelppo ja nopea tapa saada raikasta arkiruokaa.

    VastaaPoista
  3. Laura minkä teit! Tämä on ihana ohje, pakko pakko kokeilla heti ensi viikolla. Nytkin on kyllä nälkä, tulin juuri teatterista, muttei ole aineksia. Onneksi oli sentään purkki rahkaa ja vähän hedelmiä.

    VastaaPoista
  4. Tätä pitää kokeilla. Mustapapu lienee jotain black bean englanniksi. En ole ennen käyttänyt.

    VastaaPoista
  5. Hmm, kommenttini katosivat kuin tuhka tuuleen. Mutta piti sano Kirjailijattarelle ja Annille, että toivottavasti olette jo ehtineet kokeilla. Itsekin tein tästä yhdenlaisen version viimeksi tänään lounaaksi.

    Mustapavut on ihan mun uusi suosikki. Saattaisivat olla black turtle beans englanniksi. Mutta mustia siis ovat ja kidneypapuja reippaasti pienempiä. Niistä saa myös aivan mainion keiton, jonka ohje löytyy täältä: http://kniinkuinkoti.blogspot.com/2010/10/mustapapusoppa.html

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...