keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kesäkurpitsapiiras


Kesäkurpitsaa, parmesaania, mascarponea ja vähän valkosipuliakin. Nopea piirakka voitaikinapohjalla. Tätä pitää tehdä pian uudestaan!

Kesäkurpitsapiiras

375 gr voitaikinaa
3 kesäkurpitsaa viipaloituna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
4 rkl mascarponea
50 gr parmesaaniraastetta
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Laita kesäkurpitsaviipaleet ja silputtu valkosipuli kulhoon ja lorauta sekaan oliiviöljyä. Lisää reilusti mustapippuria ja suolaa ja sekoita. Sekoita juustoraaste ja mascarpone keskenään (jätä noin puolet parmesaanista piirakan pinnalle ripoteltavaksi).

Levitä voitaikina uunipellille ja tee taikinan pintaan viillot noin 2 cm taikinan ulkoreunoista. Levitä mascarpone-juustoseos taikinan pinnalle viiltoalueen sisäpuolelle ja astettele kurpitsaviipaleet piirakan pinnalle. Ripottele päälle juustoraasteen jämät. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Resepti on alunperin BBC:n Good Food sivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...